Mi alapján válasszunk villanybojlert?

Erre a kérdésre a válasz egyszerűnek is tűnhet, ami egy mondatban így hangzana. Az a villanybojler a tökéletes választás számunkra, ami megfelelően kielégíti a melegvíz igényeinket. Igenám, de itt jön be egy csavar a képletbe..Vajon ez a mennyiség mennyi lehet ? Sokan itt véreznek el ebben a kérdésben, és hagyják magukat befolyásolni különféle marketingeknek ,és reklámoknak. Ugyan tökéletes válasz nincs erre a kérdésre, de hozzávetőlegesen lehet azért osztani szorozni, mekkora is az a villanybojler, ami gazdaságosan üzemelhet, a saját igényeinknek megfelelően akár budapesten, vagy vidéken, egy családi, vagy társas, de akár panel lakásban is.

Ugyan időpocsékolásnak tűnhet foglalkozni azzal naphosszat, hogy mégis mennyi melegvizet használhat el a háztartásunk egy 24 órás ciklus alatt, pedig higyjék el nem az. Ez az alapja a megfelelő villanybojler kiválasztásának.Az emberek többsége ugyan megvan győződve arról, hogy ő jól besaccolta, kb mennyi a szükséglete, de itt durván nagy bakot lőhetünk. Egyrészt azért, mert nem mindegy mikor saccolja be az ember ezt a dolgot, éppen egy hétvégi otthontöltött nap közben, vagy a zsufolt hétköznapokon amikor alig van otthon. Mindig más és más lesz az adott időszak melegvíz igénye, ami akár 10-20%-os szórást is eredményezhet összeségében. Ha egy átlagos 120 literes Hajdúbojlert veszünk alapul, ez máris
24 liter felesleges melegvizet, vagy éppen 24 liter melegvíz hiányt is eredményezhet, amit mondjuk 60 fokkal számolva, amit utána hideg vízzel higítunk ugyebár, egy jó kiadós zuhanyzásra is elegendő lehet.
Másrészt pedig, nem gazdaságos, felslegesen több 10 liter vizet melegíteni, vagy állandóan járatni a bojlerünket hogy melegvizet állítson elő.

Villanybojler szerelő

Egy egyszerű teszt, amivel kiszámolhatja mekkora villanybojlerre lehet szüksége : Nincs más dolga mint a napi rutinba beletartozó dolgait csinálni, Lényeges, hogy minden egyes, meleg vizet igénylő mozzanat górcső alá kerüljön,hiszen csak így bizonyosodhat meg arról, mennyi vizet is használ el, egy nap alatt. Ha mindezzel készvan, lesz rálátása reálisan, mekkora is az akkora villanybojler, ami kiszolgáljha az ön igényeit. Hozzávetőlegesen :Egy 80 literes Hajdú villanybojler, nappali áramra kötve, nagyjából egy 2 fős háztartást kiszolgál,normál zuhanyzással karöltve. Persze ez függ a fürdési/zuhanyzási szokásainktól is, de ha szeret sokáig merengeni az élet nagy dolgain a zuhanyrózsa alatt, vagy pedig egy forró csordultig engedett kádban lubickolni, már önmagában kevés lesz ez a 80 liter. Ilyenkor érdemes nagyobbra beruházni, minimum egy 120 literesre, de ha esetleg nagy családos az illető, ne rettenjen el egy 150-200 litere villanybojler hallatán sem.
Minden az egyéni igényektől függ.

Ha esetleg tanácstalan ez ügyben, keressen fel minnél előbb egy villanybojler szerelő szakembert, aki azonnal elosztlatja kételyeit, és testreszabott tervel áll önnek elő.

A hozzászólás tiltva van.