Mekkora (hány literes) villanybojlert Válasszak Otthonomba?

Gyakran elhangzó kérdés megrendelőink körében, akik tanácstalanul állnak az adott kérdés előtt. Villanybojler kiválasztása előtt, az alábbi dolgokat kell figyelembe venni.

  • Hány fős a háztartásban élők száma
  • Hányan fogjuk használni Új Hajdu , vagy olasz típusú villanybojlerünket
  • Milyenek a fürdési, illetve mosogatási szokásaink

Általánosságban elmondható, hogy egy ember átlagos meleg víz igénye egy napra, 30-50 liter közé tehető, fürdési szokásaitól függően.

Itt egy kis felsorolás, kinek, melyik villanybojler lehet megfelelő, átlagos felhasználásnál, például Hajdu aquastic AQ 120 ERP típusnál, nappali áramra kötve

Villanybojler kiválasztása
  • kb 1 fő zuhanyzására + mosogatására megfelelő villanybojler : Hajdu Aquastic AQ 50 ERP
  • 1-2 fő zuhanyzására + mosogatására megfelelő villanybojler : Hajdu Aquastic AQ 80 ERP
  • 2-3 fő zuhanyzására + mosogatására megfelelő villanybojler : Hajdu Aquastic AQ 120 ERP
  • 3-4 fő zuhanyzására + mosogatásra, VAGY egy kisebb kádtöltés + 1-2 zuhanyzásra megfelelő villanybojler : Hajdu Aquastic AQ 150 ERP
  • 4-5 fő zuhanyzására + mosogatásra, VAGY két kisebb kádtöltésre + 1-2 zuhanyozásra megfelelő villanybojler: Hajdu Aquastic AQ 200 ERP

Ha fontos számunkra az energiatakarékosság, a számunkra megfelelő térfogatú vízmelegítőt válasszuk ki,akár a fenti felsorolás , akár a saját tapasztalataink alapján. Ne fűtsünk több tíz liter meleg vizet a kelleténél! Arra is figyeljünk oda, hogy alul sem szabad méretezni a bojlerünket, mert a kevesebb meleg víz mennyiség, magasabb hőfokon való használatot eredményez, plusz állandó fűtésre kényszeríti eszközünk, ami azon kívül hogy nem energiatakarékos, a bojler idő előtti kilyukadásához, illetve többlet vízkő kialakulásához is vezethet.

Az optimális hőmérséklet villanybojlerünknek, függetlenül attól hogy Hajdu vagy Ariston, Elnett, esetleg más olasz márkájú készülékről beszélünk, 55-65C-fok közötti tartomány ideális. Fontos szempont még kiemelni, hogy vezérelt (régi nevén éjszakai) áramról használva, összességében értelemszerűen kevesebb meleg vizünk lesz, ha a nappali rutinjainkba sűrűn beletartozik a meleg víz elvétel, mintha nappali áramról üzemelne bojlerünk, ilyenkor érdemes lehet , az ideálisnak kikiáltott térfogatú bojlernél, egy mérettel nagyobb készüléken elgondolkodni, hogy véletlenül se érjen meglepetés később, amiért ezt a tényezőt nem számoltuk bele.

Reméljük, tudtunk segíteni ezzel a kisokossal neked, illetve amennyiben elnyerte tetszésedet bármelyik villanybojlerünk, keress minket bizalommal, a hét bármely napján!

A hozzászólás tiltva van.