Bojler merülőcső (Melegvíz cső) törés

Más néven a hamar elfogyó meleg víz tünete. Ennek a hibajelenségnek több oka is lehet. a Ritkábbik eset, amikor valamilyen anyaghiba miatt vékonyodik el a merülőcső fala, ketté reped, és a bojlerben lévő felfűtött melegvíz, bent reked a bojlerben. Ilyenre olyankor eshet példa, ha Hajdu villanybojlerét szakszerűen használta, és nem tekergette el az optimális 60-65 foktól a hőmérsékletet, és használta huzamosabb ideig magasabb hőfokon.

Na már most megérkeztünk az érdemi részéhez a dolognak. Ezek a csövek, főleg a mostani bojlereknél mint például (Hajdu Aquastic) műanyagból készülnek, aminek az egyik fizikai tulajdonsága, hogy extra magas hőfokon 70-85 fok között, (egy bojler esetében) meglágyul a szerkezete, és a cső repedését okozhatja, ami mint fentebb leírtam, hirtelen meleg víz elfogyást eredményezhet bojlerében, függően attól, hogy épp melyik részén tört el a merülőcső. Szerencsére cseréje nem kivitelezhetetlen, csak ismernünk kell a bojler , illetve a hozzá való alkatrész típusát, és egy szakképzett villanybojler szerelő, pár perc alatt ki is bírja cserélni.

Természetesen egy kis kézügyességgel, és megfelelő szerszámokkal, saját magunk is elvégezhetjük a műveletet, de fontos kiemelni : ezeket a merülőcsöveket a bojler melegvíz csonkjához, egy fém karikával szorítják oda. Amennyiben rossz helyen probálja kifeszegetni, ki ütögetni a csonkból ezt a rögzítő gyűrűt, könnyen tönkreteheti vele magát a csonkot is, és onnantól kezdve nem biztos hogy javítható marad villanybojlere. Amennyiben megteheti, bízza szakemberre a dolgot !

Bojler melegvíz cső
Az új merülőcsőben említett fém karika

A profibojler csapata, hétvégén is dolgozik ! Amennyiben azt tapasztalja, hogy meleg víz ingadozása, vagy indokolatlanul gyors meleg víz hiány lép fel bojlerében, keressen minket a nap bármely szakában, valamelyik elérhetőségünkön!

A hozzászólás tiltva van.