Miért fontos rendszeresen vízkőteleníteni a villanybojlert ?

A válasz roppantul egyszerű is lehet(ne) : hogy megőrizzük villanybojlerünk hosszú élettartamát..de, azért ássuk bele magunkat egy picit mélyebben a témába. Nem csak a készülék biztonsága fontos szempont, hanem a saját, és embertársaink védelme is. Igen, bizony a vízkő azon kívül hogy tönkre teheti Hajdu villanybojlerünk, egy elhanyagolt vízköves bojler bizony áramütést is okozhat, ha nincs megfelelő védelem kialakítva háztartásunkban.Lássunk rá egy konkrét példát.

Fontos a rendszeres karbantartás!

A képen egy nagyjából 4-5 éve karbantartás mentes bojler fűtő egysége látható, (miután a nagyja vízkövet lekapartuk róla). Jól látszik, hogy bizony ez a fűtőszál szét van nyílva. Az ügyfél lakásán, az összes fém szerkezet, szerelvény, csövek ráztak, ugyanis a földelés vezetéken keresztül a feszültség utat tört magának, viszont nem volt akkora áramerőssége a zárlatnak, hogy leoldja a saját kismegszakítóját. Hogy lehetséges mégis ez, hogy nem alakult ki akkora zárlat?

Ez is a vízkő számlájára írható. Amellett a rossz tulajdonsága mellett, hogy ez az ásványi elem mindenre lerakódik és egy idő után tönkre is teszi, a másik negatív tulajdonsága, hogy van szigetelőképessége.Szép lassan Körbe burkolja a fűtőszálat, elvékonyítja a falát, plusz lerontja a hatásfokát is , míg végül már csak a vízkövet melegíti, és annyira fel nem hevül, hogy szét pattan benne a cekász. Esetünkben az esetleges baleset előtt sikerült orvosolni a problémát, igaz komplett fűtőegység cserével, ugyanis az alaplap tokcsövét teljesen szétégette a fűtőszál ( amibe a hőfokszabályzó, és a hőkorlátozó elektronika érzékelője kerül) Amellett, hogy így drágábbra jött ki a javítás végösszege, veszélybe sodorta a kedves ügyfél a saját, és családja épségét is. Többek között ezért sem szabad elhanyagolni villanybojlerünk időszakos karbantartását !

Mi a Profibojlernél, mindig teljes körű villanybojler javítást végzünk, hogy ne érhesse megrendelőinket a következő karbantartásig semmiféle meglepetés (2-3évig). Ebbe beletartozik az Anód, Fűtőszál, és a tömítések cseréje is!

Keressen minket bizalommal, hétvégén is dolgozunk!

A hozzászólás tiltva van.