Villanybojler karbantartás

Mikor, miért, és mennyiért ?

Miért szükségszerű karbantartani villanybojlerünket?

Többéves villanybojler szerelő pályafutásom alatt rendszeresen, szinte naponta visszatérő mondat ügyfeleim szájából a következő dolog: „fogalmam sem volt, hogy egy villanybojlert is javítani kell”. Pedig a képlet egyszerű! Mint minden más eszközben, bizony a bojlerekben is vannak kopó, és karbantartást igénylő alkatrészek, amit bizonyos időközönként tisztítani, vagy cserélni kell. Ilyenkor mindig az autókat vagy egyéb közlekedési járműveket hozom fel példának. Őket sem egyszeri alkalomra vásárolja az ember, és megy ameddig megy aztán lecseréljük. Ezeknek az eszközöknek is vannak kötelező karbantartás intervallumai, csak ez egy autónál evidens dolog, a háztatártási gépeinknél viszont nem. Pedig ha belegondolunk, a villanybojler a nap 24 órájában rendelkezésünkre áll, és ahogy fogy a háztartás meleg vize, pótolja azt, éveken, akár év tizedeken keresztül, amíg annyira tönkre nem megy, hogy már nem tudja ellátni feladatát. Ilyenkor természetesen egyből átértékeli az ember, és rájön, hogy mennyire nagy luxus is a meleg víz, és egyből megy a szerviz, szakember keresés, esetleg saját magunk állunk neki javítani a villanybojlert.

20-25 éves „szerelésmentes” villanybojler.

Mikor kell karbantartani egy villanybojlert ?

Új villanybojlerek esetében érdemes elolvasni a garancia feltételeket, amiben ez meg van határozva, mint például a Hajdunak itt! Vannak készülékek amin az első karbantartást 1 év, és vannak amin 2 év után kell elvégezni. Amennyiben nem garanciális készülékről van már szó, ott is érdemes legalább 2-3 évente egyszer átnézetni, vízkőmentesíteni, és amennyiben szükséges cserélni 1-1 alkatrészt. Ez a 2-3 év azért van meghatározva ennyiben, mert a legtöbb bojler magnézium védőanódja ennyit bír normális hatásfokon üzemelni. Hiába van benne esetleg nagyobb ( tartály mérettől függően ezeknek a mérete is változik) ez alatt a 2-3 év alatt le tud annyira vízkövesedni, hogy ne teljesítse be eredeti funkcióját, ami korrózióvédelmet jelenti. Ugyan ez érvényes a fűtőszálra is, ami több év után már nem közvetlen a vizet, hanem a körülötte letelepedett vízkövet kezdi el fűteni, ami nagy mértékben ront a hatásfokán, és megemelheti több ezer, tízezer forinttal is villanyszámlánkat havi szinten. Az élettani hatásait nem is említve, ami jobb esetben allergiás reakciótó, de a baktériumokon át, másféle betegséget is okozhat, nem beszélve egy zárlatos villanybojlerről, ami áramütést is okozhat.

Ilyen korrózió, lerakódás is lehet egy 5-10 éves készülék belsejében.

Mennyiért lehet karbantartani egy villanybojlert?

Ez nagyban függ a készülék márkájától. A magyarországi piacon már számos készülék elérhető, különböző alkatrész igényekkel, legyen az Hajdu, Ariston, Bosch, Haizer, Elnett, Fais, stb… ezeknek mind mind más és más a karbantartási, javítási összege. Nagy átlagban, kb 20-40 eft közé lehet szűkíteni, de ha részletesebben kíváncsi rá, érdemes érdeklődni egy szakembernél, vagy egy erre alkalmas weboldalon. Nem csak biztonságosabb egy jól karbantartott villanybojler, de egészségesebb és pénztárca kímélőbb is az egész családnak, főleg hosszútávon.

Ilyen, vagy ehhez hasonló munkákkal, kérdésekkel nyugodtan fordulhatnak hozzánk.

www.profibojler.hu vagy pedig a 06306496013-as telefonszámon.

online marketing

A hozzászólás tiltva van.