A legjobb villanybojlerek a hazai piacon. Így válassz otthonodba új készüléket, amennyiben bojler csere előtt állsz

Milyen villanybojlert vegyek ? Ebben segítek most neked, konkrét szempontok alapján ! Egy kisokos, évi többszáz bojlercsere, szervízelés tapasztalata alapján.

Megbízható villanybojler szerelőt keres , esetleg bojler csere előtt áll? A profibojler csapata, a hét minden napján áll rendelkezésükre, Budapest, Pestmegye, és Fejérmegye egyes részein egyaránt. Legyen szó vízkőmentesítés/karbantartás, bojler csere, illetve gázbojler cseréje villanybojlerre. Keressenek bizalommal.

A legfontosabb szempontok a következőek lesznek: Helyigény, energiafogyasztás, kialakítás, , tudás, dizájn. Végletekig nem bocsájtkozok részletekbe, azt már egy előző cikkemben megtettem, amit itt olvashatsz ha kíváncsi vagy rá 🙂 Ez egy amolyan pozitív/negatív felsorolási lista lesz, ami talán a legtöbb embert érdekelni fog, egy esetleges bojler csere fontos információival. Vágjunk is bele !

A hagyományos villanybojlerek jelenthetik bojler csere esetén az egyik legjobb megoldást.

A Hajdu Aquastic széria , bojler csere esetén 2év teljeskörű 3 év tartály garanciával kerülnek otthonába.

Az előző 5-6 év sláger terméke, bomba mód berobbantva magát az élvonalba, kedvező árával és megbízhatóságával. Ár/érték arányban szinte a mai napig verhetetlen, alkatrész utánpótlása korrekt, és olcsónak mondható. Szinte minden barkácsáruház, szerevény boltban tartanak hozzá mindent. 2013-as piacradobása óta, ( forrás ) töretlenül tartja az eladásokat, az egyik, ha nem a legötbett eladott villanybojler a hazai piacon, az elmúlt évek során. A garancia alapvetőleg 2 év rá, viszont ha letelik róla, 2 hónap a rendelkezésre állhat a vevőnek, a prospektusában található hivatalos szakszervíz listából kiválasztani egy szervízest, aki a bojler átvizsgálása, és esetleges alkatrész cseréje után, lepecsétel még 3 év tartály garanciát. Igen, csak tartály,(de neked ez jó, hisz ez a legdrágább része a készüléknek) és igen, fizetni kell érte a szakszervíznek, mint ahogy bármelyik nem szakszervízes villanybojlerszerelőnek is kellene, viszont cserébe pecsetélnek még rá garit, ez azért mindenképp egy jó dolog.

Villanybojler
Hajdu Aquastic 120 Erp , a sikersztori

Előnyei:

  • Az egyik legjobb ár/érték arányú bojler a piacon
  • Megfelelő garancia idő, ami meghosszabítható szakszervíz által
  • Viszonylag olcsó, és korrekt alkatrész utánpótlás
  • Egyszerűsített, több lyuk kiosztású konzol, ami valószínüleg passzolni fog a régi bojler helyére
  • 100% Hazai termék
  • Megbízható, 2-3 évenkénti vízkőmentesítés után , hosszú évekig probléma mentesen üzemel

Hátrányai:

  • Klasszikus henger alakú test, kicsit divatjamúlt
  • Sok teret elvehet egy szűk kis pesti lakás fürdőszobájából, vagy ahova fel van szerelve
  • C energiaosztályú

Hajdu Z ERP család bojler csere esetén, 2+5 év garanciával rendelkezik

Sokkal több mindent nem tudok elmondani róla, mint az Aquastic szériáról. kinézetre, funkcionalitásra szinte ugyan az, ez is egy megbízható darab, viszont drágább, igaz nem vészesen, de drágább. Ami miatt ezt megteheti az Aq ERP-vel szemben, az a másfajta, elméletileg ” megbízhatóbb ” hőfokszabályzó technológia,( Az aquastic hőfokszabályzóját se érheti szó, rendben teszi a dolgát) a picivel vastagabb szigetelés, illetve 2 évvel több tartály garancia. Itt gyakorlatilag a pénztárcánk szabhat csak határt a dolognak, meg ér e nekünk pár 10 ezer forintal többet, ennyi ” extra “vagy sem. Ami szerelés szemponjából egy kis negatívum, az a hőfokszabályzó alsó doboz sülyesztett csavarjai. Tapasztalat, hogy Zen állapotba kell kerülni hozzá, hogy ne idegsítse fel az ember magát, ha negyedikre sem talál bele a felfogatási pontba.

Bojler csere
Hajdu Z ERP 120

Előnyei:

  • Összesen 7 év garancia érvényesíthető rá
  • Hajdu Aq Erp-nél vastagabb szigetelés
  • Alkatrészutánpótlása is megfelelő, mint az összes többi Hajdunál
  • Megbízható, rendszeres karbantartás mellett, évtizedekig probléma mentesen üzemel

Hátrányai:

  • Magasabb ár
  • Sok helyet elfoglaló hengeres test
  • C energiaosztály
  • Alsó műanyag búra süllyesztett kialakítása

Smart ” okosbojlerek ” legjobb szériái

Az elmúlt pár év nagy találmányai voltak a megújuló piacon az úgynevezett okos bojlerek, különféle fajta funkciókkal mint például: Háztartás melegvízigényeinek megfigyelése , osztott, kéttartályos technológia a hamarabb felfűtés érdekében, teljes vízoszlopos rétegfűtés, érintőkijelző, Napi/Heti programozási lehetőségek, Wifire való rácsatlakozás, távvezérléssel, stb. Ezek közül is a saját igényeinknek megfelelően választhatjuk ki készülékünket, minden nagyobb márkának, és fajtának meg van a sajátos kis plussz funkciója, ami miatt érdemes lehet azt választani, egy kis utánaolvasás után. Vágjunk is bele.

Ariston Velis Evo Eco széria

Az egyik legmegosztóbb villanybojler a piacon. Valaki piedesztára emeli, valaki kerüli mint a forró kását. Amikor az Ariston előállt a Velis széria ötletével, a legfőbb húzó funkciói , a szép dizájn, a lapos kialakítás, érintőkijelző, B energiaosztály, függőleges, és vízszintes felszerelhetőség, és a dupla tartályos felépítés, 2 fűtőszállal, ami 50 perc alatt zuhanykész melegvízet igért ! Sokak ezért tartották forradalmi áttörésnek az akkoriban még a klasszikus bojlerek felé tendáló piacot, és ez sikerült is az Aristonnak. Egyre többen és többen látták meg a benne lévő lehetőséget. Legfőképp a lapos kialakítása, és helyigénye miatt. Aki azon gondolkodik, hogy gázbojlerért cseréltetnél villanybojlerre, az egyik legideálisabb választás lehet az Ariston Velis Evo villanybojler.

A mindössze 27-cm mélységével, még a legszűkebb Pesti lakásokban is viszonylag kevés helyet vesz ki a térből, és még a dizájnja is szép. Van belőle Plus, illetve Wifi változat is. Pár szóban, mivel tud többet a sima Velis evonál : Az Ariston Velis plus, biztosít napi kétszeri programozási lehetőséget, amikor is, te szabahatod meg mikor szeretnél melegvizet a nap folyamán, illetve az érintőgombos smart kijelzőjén, a várakozási idő, és zuhanykész állapot mutató funkciók is megtalálhatóak. A Wifi változatnál, ugyan ezeket megkapjuk , mint a Velis Evo Plus verziónál, illetve ráadásként, ahogy a neve is mutatja, egy wifi alapú táv vezérlővel is ellátják, ami az otthoni internethálózatodra tud rácsatlakozni, és innentől kezdve, ha letöltöd a hozzávaló applikációt, és rendelkezdel internet kapcsolattal a telefonod, a világ bármely pontjáról tudod vezérlni gond nélkül a készüléked, illetve láthatod annak aktuális állapotát, ergo ténylegesen okos kategóriába sorolható készülékek közé tartozik.

Ami az előnye kezdetben, az a hátránya lesz később ennek a villanybojlernek.

Azonban, hogy ne csak a jó funkcióit emeljük ki. A megduplázott tartály , illetve alkatrészek miatt , már eleve drágábbá teszi, ráadásul import , Olaszországban gyártják, szerelőt csak elvétve találunk, és kicsit döcögős az alkatrész ellátás is, arról nem is beszélve, hogy drága, és nem is lehet még a szakirányú boltokban sem kapni hozzá sokszor minden alkatrészt. Ezenkívűl, hiába van rá 7 év garancia, csak úgy érvényes , ha minden évben kihívjuk hozzá a hivatalos szakszervízt… dehát, valamit valamiért ugye. Ezenkívűl viszont , ha rendszeresen karban van tartva, ugyan úgy sokáig hű társa lehet háztartásunknak, mint például egy Hajdu villanybojler. Termékismertető videot itt találhattok : Kattints ide. Érdemes megnézni.

Villanybojler csere
Ariston Velis Evo Eco

Előnyei:

  • Függőlegesen és vízszintesen is fel lehet szerelni
  • Újragondolt, szép dizájn, formavilág, és a mindössze 27 cm mélység
  • Könnyű programozhatóság
  • melegvíz igény megfigyelési, és a többi smart funkció
  • 50 perc alatt zuhanykész állapotú melegvíz


Hátrányai:

  • Évenkénti ellenőriztetés szakszervízzel, a 7 év garanciáért cserébe
  • Drága alkatrészek
  • Kevés a hozzáértő szerelő
  • Dupla alkatrész kell mindenből

Hajdu Smart villanybojler

Elektromos forróvíztároló, Smart Control vezérlésű, öntanuló rendszerrel ellátott. Ennek segítségével, még hatékonyabban, és energiatatakarékos megoldással oldhatjuk meg háztartásunk melegvíz ellástását. További előnye, hogy a legelső felfűtés után elkezdi elemezni a melegvíz vételi szokásainkat, amit egy héten keresztül folyamatason megfigyel, ás utána, ehhez mérten állítja be a megfelelő vízhőfokot. A passzív órákban az alsó hőmérséklet közeli állapotban tartja a tartályban lévő vizet, míg az aktív órák közeledtével (fürdés, zuhanyzás), a kívánt hőmérsékletre fűti fel azt. A Hajdu Smart villanybojler, úgynevezett kerámia (szteatitos) fűtőbetéttel rendelkezik, ami nem érintekzik közvetlen vízzel, így a vízkő sem rakódik le rá, ami kevesebb hibaforrási lehetőséget eredményez használatkor, illetve biztonságosabb is. Ami viszont az előnye, a hátránya is egyben. Nem jellemző ugyan, de ha mégis tönkre megy, egy ilyen fűtőtest ára a hagyomáson villanybojler fűtőszáljához képest, sokszoros áron van, illetve a smart control elektronika és hőfokszabályzó sem éppen egy olcsó mulatság.

Villanybojler szerelő
Hajdu smart, kerámia fűtőtesttel, és smart control vezérlésű elektronikával

Előnyei:

  • Magas hatákonyságú hőfokszabályzás, a család melegvíz igényeinek megfelelően
  • Alacsonyabb az általános karbantartási költsége
  • Összesen 7 év garancia érvényesíthető rá
  • Kerámia fűtőtest nem érintkezik vízzel, így nem is vízkövesedik
  • z30-tól Z80-ig B energiaosztály


Hátrányai:

  • Z120-tól Z200ig csak a C energiaosztály kategóriájába sorolhatóak
  • A kerámia fűtőtest, illetve smart control vezérélő egység amennyiben tönkre megy, sokszoros árba kerül a hagyományos villanybojlerek alkatrészeihez képest
  • A smart control vezérlésen kívűl, nincs programozási lehetőség rajta

Hajdu Smiley

Ennek a készüléknek a különlegessége, hogy a Hajdu által kifejlesztett, speciális, osztott kerámia fűtőtesttel rendelkezik, ami az úgynevezett rétegfűtést teszi lehetővé, ( külön hőmérsékletre fűthetjük a tartály alsó, illetve felső rétegét, ennek eredményeképpen , jobb hatásfokkal, illetve nagyobb energiahatákonysággal tárolhatjuk melegvizünket. Másik nagy előnye és lényege, hogy teljesen az aktuális háztartásban tartózkodó személyek igényeire szabható. A rétegfűtés lehetővé teszi, passzívabb melegvíz vételi napokon, (például amikor nincs otthon az egész család, vagy tudjuk hogy sokkal kevesebb melegvíz igényünk lesz) hogy az alsó réteget, csak minimális hőmérsékleten, 30-40 celsius fokon, míg a felső réteget, ( felső vízoszlopot) használatra kész , akár 70-80 fokra is melegíthetjük, így villanybojlerünk mindig biztosít elegendő melegvízet, a teljes vízoszlop, ( űrtartalom) felfűtése nélkül is !

A kevesebb víz felfűtése, gyorsabb melegvíz előállítást , kevesebb energia használatot, és így karcsúbb villanyszámlát is eredményez.

Kapacitív érintőgombos kijelzője nagyon informatív, külön álíthatunk rajta eco illetve kézi módot, fagyvédelem üzemmódot, illetve külön külön láthatjuk rajta az alsó és felső réteg hőmérsékletét, illetve hogy a beállított hőmérsékletig, mennyi felfűtési idő van még hátra. A víz megfelelő higiéniájának érdekében, amennyiben szeretnénk, legionella elleni védelmet(baktérium mentesítést) is tud végezni. Ezenkívűl gyerekzár, fagyvédelem, idő/dátum beállítási lehetőség is van, karbantartás kijelző funkció, de akár még a lakás riasztóberendezésére is ráköthető, és még sok minden más funkcióval is rendelkezik a Hajdu smiley forróvíz tároló.

Természetesen a benne található alkatrészek sajnos ugyan úgy többszörösébe kerülnek, mint hagyományos társainál, és a veszély itt is fent áll az esetleges alkatrészek idő előtti tönkrementelének ( legtöbbet az NTC , azaz a digitális hőfokmérőjének a meghibásodásárol halottunk ) de ezt kompenzálni tudja a 2 év teljeskörű, illetve a +7 év érvényesíthető tartálygaranciája ! Aki egy ténylegesen igazán okos , és magar gyártású okos bojlerre vágyik, annak jó szívvel tudjuk ajánlani a Hajdu smiley szériáját.

Villanybojler karbantartás

Előnyei:

  • Osztott kerámiás fűtőegység , ami által réteg fűtésre képes a készülék
  • Az úgynevezett száraz fűtőtest, mivel vízzel nem érintkezik, nem is vízkövesedik, hosszú az élettartama
  • Magas hatásfokú és energia hatékonyságú
  • Rengetek programozási, és beállítási lehetőséggel van ellátva
  • Hajdu smiley 80 illetve 120 literes változata, B energiaosztályú

Hátrányai:

  • Csak 80-120-150 literes változatban kapható
  • A Hajdu Smiley 150 Erp “csak” C energiaosztályú
  • Panasz az NTC-re (digitális hőfokszabályzóra, amit garanciában a Hajdu szakemberei cseréltek eddig minden esetben amiről tudunk)
  • Drága az alkatrész hozzá , egy hagyományos villanybojlerhez képest


Amennyiben Aktuálissá vált Villanybojlerének cseréje, forduljon hozzánk bizalommal, komplex szolgáltatást nyújtunk minden megrendelőknek. Élvezze akár a kanapéjából új villanybojlerének komplett kicserélését, számlával, garanciával. Bízza ránk a piszkos munkát!

A hozzászólás tiltva van.