Bojler szerelő Budapest, ingyenes kiszállással.

Bojler szerelő Budapesten, hétvégén is, ingyenes kiszállásal. Villanybojlerek teljeskörű javítása, cseréje, vízkőmentesítése.

Ugyan nem vagyok gondolatolvasó, de ha már a ” Bojler szerelő Budapest ” kifejezésre keresett rá az interneten, nagy valószínűséggel állíthatom, önnek vagy egyáltalán nem, vagy “csak” nem megfelelően fűt, esetleg csöpög valahol, elmegy a nyomás, illetve nem működik megfelelően villanybojler készüléke, és erre keresne megoldást, illetve szakembert. Van egy jó és egy rossz hírem. A jó hír, hogy itt minden bizonnyal megfogja találni a problémájára a megoldást. A rossz hír pedig, hogy ha a fenti gondok bármelyikével küzd, javításra szorul bojlere. Hogy milyen mértékben, az a karbantartás hiányának mértékétől függ.

Hívás

Bojler szerelő Budapest és környékén ingyenes kiszállással ? Megtalálta! Hívjon, vagy írjon valamelyik elérhetőségünkön kontakt menüpontunk alatt.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy nem érdemes többet várni 2 villanybojler javítási periódus között, mint 2-3 év. Ennek okai egyszerűek. Túl kemény a víz Magyaroszágon, ezen belül Budapest is kiemelkedően híres kemény vizeriről, ami egyenes úton vezet ahhoz, hogy a háztartásban lévő készülékek, amik melegvizet állítanak elő, legyen az egy mosó vagy mosogatógép, kávéfőző, cirkó, stb, így beleértve a villanybojlerünket is, hamar vízkövesednek alkatrészei. Sajnos ez szokványos jelenség, de egyáltalán nem szokványos problémákhoz vezethet, ha nem figyelünk rá oda eléggé.

Bojler szerelő Budapest
3 évnyi vízkőmennyiség , egy 80 literes Hajdu bojlerben Csepelen

Nem fűt a villanybojlerem

Tapasztalataink alapján, az egyik legyakoribb gond a háztartásokban, amiért bojler szerelőt keresnek Budapesten az emberek. Természetesen legnagyobb részt ez is a vízkő számlájára írható, hisz legyakoribban a fűtőszálra, és köré lerakódott vízkő miatt nem fűt már normálisan, vagy semennyire sem villanybojlerünk. Amenyibben szerencsénk van, csak leold a készülék hőkorlátozója, roszabb esetben szét is nyílhat a fűtőszál, ami akár áramütést is okozhat, illetve leverheti a biztosítok az elektromos elosztótáblánál. Nagyfokú védelmet nyújthat ilyen esetekre egy érintésvdelmi kapcsoló, másnéven firelé. Amenyibben ilyen hibákat tapasztal, célszerű elvégezni a vízkőmentesítést a készüléken, illetve tömítést, anódot, fűtőszálat cserélni, és átnézni a készülék többi alkatrészét is. Amennyiben szakembert keres erre a feladatra, állunk a hét minden napján rendelkezésére, akár hétévégén is. Keressen bizalommal.

Hívjon most

Bojler szerelő Budapest
Új Hajdu bojler alatrészek a régi helyére.

Csöpög, szivárog a víz villanybojleremből

Másik gyakori probléma amivel sokszor megkeresnek minket megrendelőink! Ilyenkor legelőször is , a csöpögés helyét kell megállapítanunk, mielőtt kijelenthetnék hogy javítható, vagy cserére érett készülékünk. Leggyakrabban a bojler alján, az alaplapon vagy körülötte tapasztalható víz szivárgás, amiből megbontás nélkül annyit fogunk csak látni, hogy a készülék allján, a műanyag búrából csöpög a víz, ami legtöbb esetben valamelyik tömítés elöregedésére, deformációjára utalhat. Ezek lehetnek az alaplap, az anód, illetve a fűtőszál tömítései. Ritkább esetekbenben, elhanyagoltabb bojlereknél az alaplap kilyukadás produkálhat még ilyen problémákat, amik mind orvosolhatóak, némi anyagi ráfordítással. Természetesen ilyenkor is ajánlott a tömítésekkel együtt, a fűtőszálat illetve az anódot is cserélni, amennyiben 2-3 évnél öregebbek már. Aktuális bojler javítás árainkról itt tájékozódhat.

Villanybojler csere Budapest
Hát ez a Hajdu Z 120 E típusú bojler bizony kilyukadt 🙂

Két esetben viszont biztos le kell cserélnünk villanybojlerünket. Amennyiben nem az aljából szivárog a víz, hanem a bojler külső palástján, (szigetelésén) valahol, Illetve ugyan úgy csöpöghet alul is, ahogy fent említettük, viszont ha a bojler szétszedése után észrevesszük, hogy az alaplap tömítés szigetelésére szolgáló perem egy darabja hiányzik, sajnos le kell mondanunk a javítás reményéről. Ebben a két esetben a készülék nem megmenthető már, és javasolt a bojler csere. (Vannak régebbi típúsú Hajdu illetve Olasz gyártmányú készülékek, amiknek úgynevezett kúpos felfogatású az alaplap kialakításuk. Amennyiben ilyen készülékkel rendelkezünk, ez a fajta “perem törés” probléma nem áll fent.) Aktuális bojler csere árainkról itt tájékozódhat.

Törött peremű Hajdu Z 80 E villanybojler a 22. kerületben.

Nincs megfelelő nyomás a villanybojlerben

Hírtelen nyomáscsökkenés tapasztalása esetén, amit legelőszőr érdemes lehet megnéznünk, hogy van e nyomáscsökkentő a rendszerünkben avagy sem. Amennyiben van, ezek a szelepek állíthatóak, általában egy imbuszkullcsal, széles laposcsavarhúzóval, vagy a hozzájuk kapott állítókarral lehet rajtuk “hangolni”. Sokszor tapasztalható probléma szokott lenni, hogy a nyomáscsökkentő szelepben található rugós tag, kiakad vagy letapad, ami szűk keresztmetszetet eredményez benne vízvételkor, és nem engedi megfelelő nyomással áramoltatni a melegvizünket. Amennyiben ezen a szelepen tekerünk egy pár fordulatot oda vissza, sokszor visszatudjuk állítani a megfelelő nyomást, persze csak ideiglenesen.. amennyiben ilyen hibát tapasztalunk, érdemes lehet kicserélni. Itt fontos kijelentenem, hogy csak az nyúljon hozzá ehez a szelephez, aki érti is hogy mit csinál, ellenkező esetben ha nagyon elállítja, a bojler idő előtti károsodását is előgenerálhatja vele. További ilyen probléma szokott még lenni a csapok elhasználódása, nem megfelelően engedik már a vizet, esetleg a kartus ment tönkre benne stb..

Hirtelen elfogy a melegvíz a villanybojlerből

Ami ilyenkor számításba jöhet, az úgynevezett műanyag melegvízcső(merülőcső) törése, abból is a műanyag fajta. Legyakarabban folyamatosan túl magas hőfokon járatott villanybojlereknél fordul ez elő (65-80 fok között ) . Ilyenkor nem történik más, mint a melegvízoldalon, a bojler tetejébe felnyúló merülőcső valahol eltörik, vagy összenyomódik, így nem a készülék teljes melegvíz kapacitása távozik belőle, hanem bizony csak annyi, amennyire ez cső feltud nyúlni a bojlerben. Ennek magyarázatába nem mennék most bele, elég annyi tudni róla hogy ezek a zártrendszerű forróvíztárolók, a tartály tetejéből vételezik a meleget, és az aljába töltik vissza a hideget, egy rövidebb kis hidegvíz csonk segítségével, hogy ne keveredjen túlzottan a melegvíz a hideggel, csak annyira, amennyi elkerülhetetlen. Amennyiben részletesebben is belemerűlne ebbe a témában, ebben a cikkenünkben olvashat róla —> Katt

Bojler merülőcső
Törött merülőcső ,egy túl magas hőfokon használt Hajdu 120 Ek-1 villanybojlerben.

Bojler szerelő Budapest, ingyenes kiszállással !

Hívjon most ha elromlott bojlere

A hozzászólás tiltva van.