Egy bojler szerelő tanácsai, miért fontos hogy villanybojlered vízkőmentes legyen!

Elromlott villanybojler készüléke ? Bojler szerelő után kutat? Ráznak a csapok , szivárog a víz, esetleg nem ad melegvizet ? Keressen minket bizalommal a hét minden napján, Budapesten, vagy Fejér megye egyes részein, és mi csalódásmentesen megoldjuk problémáját, számlával garanciával.


Hívás

Röviden és tömören összefoglalva, 3 részre bonthatjuk a témát. A készülék hosszú élettartama, az áramütéssel járó balesetek elkerülése, illetve a többletfogyasztás megelőzése miatt. Bojler szerelő tanácsok

Nézzük is az első témát. A készülék élettartama. Ahhoz hogy megértsük, mik azok a szempontok, amivel megnövelhetjük az élettartamát villanybojler készülékünknek, tudnunk kell azt is, mi az, ami megrövídíti azt. Bojler szerelő szemmel, ez nem más, mint a

Vízkő, a háziasszonyok réme


vízkő a vízből kivált és lerakódott anyagok, főként sók összessége, amely nagy mennyiségben tönkreteheti a vízzel kapcsolatba kerülő gépeket (mosógép, kávéfőző), és szabad szemmel is látható anyagot képez. (forrás: Wikipedia)

Természetesen ez érvényes villanybojlerünkre is. Abba most ne menjünk bele, hol mennyire kemény a víz Magyarországon, mert általánosságban nyugodtan elmondható, hogy kemény vizei vannak. Ennek tudatában, Ha nem vízkőtelenítjük 2-3 évente bojlerünket, gyakran akár több tíz centiméter vastagságban lepheti el a fűtőbetétet. A túl nagy mennyiségű vízkő károsítja a belső alkatrészeket, ennek hatására a víz lassabban melegszik fel, vagy a roszabb esetben a fűtőszálunk túlmelegszik, és a hővédelme leold a készüléknek. Ezenkívűl a másik kötelező alaktrésze egy ilyen készüléknek, a köznyelveben úgynevezett

Magnézium védőanód. A bojlerek védőszentje

Ez egy korróziógátló a bojlerben, ám fogyóeszköz, ugyanis, az oxidáció a tartály fala helyett, ezt kezdi el felemészteni, ami egy idő után el is tűnik a bojlerből. Ez az alkatrész is 2-3 évre van beletervezve a bojlerbe, utána annyira elkophat, hogy a tömítése már nem fog annyira tartani. Ez az esetek nagy többségében a készülék zárófedelézhez rögzül, és itt bizony el kezdhet csöpögni villanybojlerünk. Amennyiben viszont azt veszik érszre, hogy évek múltán , szétszerelésnél sem hiányzik szinte semmi belőle, érdemes lehet átnézetni a elektromos rendszerük földelését ! Tudni illik, hogy ez a magnézium védőanód a ház földelésére “csatlakozik” , Ennek miértjéről itt olvashatsz kicsit bővebben : KATT

Ez történik, ha nem cserélsz legalább 2-3 évente anódot a villanybojleredben


Áramütéses balesetek, és elekerülése


Ugyan ennek a vízkőnek tudható be az is, amikor már nagyon elszigeteli a víztől a fűtőszálat, aminek egy idő után a külső burkolata szétnyílik, és áramütéshez vezethet. A fűtőszál szétnyílását, ugyan vizkőmentes állapotban is fel lehet fedezni, amennyiben mondjuk, több karbantartás után is ugyan azt a cekászt használjuk fel. ( a külső szigetelő köpenye elvékonyodik, míg végül a hő hatására kénytelen szétnyílni). Ez talán a roszabbik eset, mert ilyenkor még a vízkő sem tudja elszigetelni a víztértől, és a fém részektől. Ennek az eredménye lehet az, hogy erősebben ráznak a lakásban a fém felületek, vízcsövek, csapok stb.

Mint tapasztalt Bojler szerelő, mindig ajánlani szoktam a villanybojler javítás során, hogy fűtőbetétet is cseréljen a delikvens! Főleg ha már 3 évnél öregebb az alkatrész. Viszont amennyiben nem ért hozzá, inkább bízza szakemberre ezt a feladatot! Pár ezer forintos tétel, de hatalmas biztonságot tud nyújtani, ha ez az alkatrész is ki van cserélve ! Ezenkívűl ilyenkor a készülék elektromos vezetékeit is érdemes átvizsgálni ! nincsenek e kilazulva a kötések, saruk, vezetékek szigetelése épségben van e, stb. Ugyanis a folyamatos használat mellett, ezek is elhasználódhatnak, meglazuhatnak, amik ezáltal tűzveszélyesek is lehetnek, illetve a fent említett áramütéssel járó balesetet is okozhatják.

Hosszútávon pénztárca kímélő megoldás lehet, ha karbantartjuk villanybojlerünket


Ugyan úgy a vízkőnek tudható be a többletfogyasztás is, amit bizony meg tud érezni a pénztárcánk. Aki konkrét számokra kiváncsi, azt el kell keserítsem, ez több mindentől függ sajnos. Bojler teljesítménye, tartály mérete, bojler fajtája. Milyen rég volt karbantartva a készülék, volt e egyáltalán karbantartva. Mennyire intenzíven használjuk villanybojler készülékünket. Ugyan akkor általánosítva elmondható, hogy egy 4-5 éve elhanyagolt, nem karbantartott 120 literes bojler, átlag felhasználás mellett, ( mosogatás, esti zuhanyzás ) akár 20-30% többletfogyasztással is üzemelhet. Érdemes tehát megfontolni húzzuk e, halogatjuk villanybojlerünk karbantartását, és kockáztatunk e. Akár egy esetleges balesetet, bojler kilyukadást, vagy többletfogyasztás kialakulását. Mint bojler szerelő , ismét csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy legalább 2-3 évente nézze meg maga, vagy nézesse át szakemberrel készülékét. Így hosszú évekre hű társa maradhat a mindennapokban !

Amennyiben villanybojler készüléke nem műküdik megfelelően, de nem ért a szakszerű javításához, keressen bizalommal elérhetőségeim egyikén, és a lehető legrövidebb időn belül megpróbálok segíteni önnek. Szolgáltatási területeim Budapesten belül, ingyenes kiszállással : I.kerület II.kerület III.kerület IV.kerület V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület XI.kerület XII.kerület XIII.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület XXI.kerület XXII.kerület XXIII.kerület.

Fő szolgáltatási területek, Fejér megyében: VelenceGárdony, AgárdNadapSukoróBaracskaMartonvásárGyúróTordasKajászóVálPázmánd. Illetve Az M7 autópálya térségeinek 10-20 kilométeres körzete, Velencét bezárólag.

Hívás

A hozzászólás tiltva van.